Poster för kategori ‘Johanna berättar!’


Nov
27

Magsjuka? :(

post Posta av Johanna i Johanna berättar!

Nu när mamma och pappa är i Thailand så måste ju jag skriva lite, och sjävklart när mama och pappa inte är hemma då ska vi passa på att bli sjuka..Jag vaknad imorse av att Onida stod och ”hulkade” sig, jag gick upp och såg då att hon hade redan spytt två gånger… Jaha tänke jag, och när vi skulle gå ut medans jag tog på mig kläder (är ju såå kallt!) så spydde hon 3 gånger, och under promenaden och när vi kom in igen fyra gånger..  Hon har väl säkert ätit något galet, eftersom att hon äter allt (!) som kommer i hennes väg… Nu har vi blvit tröttra igen och lagt och i den numera lilla fotöljen.. Ska snart ge henne lite mat, se vad som händer och sen kanske ge henner mera..

Jag hoppas inte hon har magsjuka.

 

 

Och igår kväll då.. Jag skulle koppla av efter en lång dag och jag var jätte trött så jag la mig i ett bad, väldigt skönt var det.. När jag har badat klart tänker jag gå och lägga mig och ropar på Onida men som inte kommer.. Jag gick runt överallt och tittade, TVÅ GÅNGER(!!!!!) jag gick till köket, började prassla med allt vad mat heter, hävde upp mat  hennes bytta, men hon kom inte (och tro mig hon brukar komma väldigt fort, så fort tror jag det är sällan man ser henne springa… :-P  ) men så kom jag ju på att ibland så brukar hon ju luta sig mot dörren så den går upp om den inte r riktigt stängd, men dörren har ju varit låst, men så tänkte jag att hon måste ha sprungit ut, adrenalitet forsade och jag skyndade på med kläder och så kom jag och tänka på Julia och Josefines rum, men dörren har ju varit stängd och var stängd då och två playwood skivor framför, så hur har hon kommit in där då? Jag öppnade dörren och vem är det då inte som ligger där, om inte Onida….

Okt
13

Hello world!

post Posta av Johanna i Johanna berättar!

Denna blogg kommer att handla om Onida, hon är en hund av rasen doug de bordeaux och det svenska ordet som ofta används är fransk mastiff. Vi fick hem henne i agusti och nu är hon 4 månader. Hon har även en kompis som heter Freja och är av rasen Jack Russel Terrier, så det kommer nog bli (är) väldgt stor skillnad mellan dom.
Här kommer jag (Johanna) och min mamma (Tina) skriva om henne, och ibland Freja. Vi kommer ladda upp bilder och lite annats smått och gått om vad som händer.

Idag så har det inte hänt så mycket, Onida har haft väldigt mycket energi och vi har varit ute och promenerat med mormors hund som är en schäfer, vi brukar ofta ta med henne på promenader, det jämnar ut sig då, då blir det en liten en lite större och en som är störst, hehe:) Jag var lite busig med henne och stoppade henne i en hög tvättkorg, vilket inte gillades, hehe=) Men hon gillar en lite lägre tvättkorg, som snart är aldeles förliten för henne, men det förstår inte hon, hon tror att hon är lika liten som Freja.. Vilket kan bli lite problem ibland